Ügyvédi ars poetica és a blog célja

Lectori salutem! Üdvözöljük a kedves Olvasót!


Régóta tervezett célunk valósul meg most, amikor a honlapot megtöltjük élettel és blog formájában a jogi kérdésekben eligazodni szándékozóknak segítséget, tanácsot nyújtunk.


Ügyvédként a mindennapokban is azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók összetett, több oldalról vizsgált érdekeit képviseljük. Döntéseikben, jogi ügyeikben nem csak a jogszabályok által biztosított lehetőségeket vázoljuk fel, hanem az érdekérvényesítés hatékonyságáról is igyekszünk tájékoztatni a hozzánk fordulókat. A peres eljárások, jogi útvesztők sok esetben valóban az egyetlen járható utat és végső soron a megoldást jelenthetik egy-egy konkrét ügyben, de modern világunkban ki kell mondani: attól még, hogy valami jár, még nem biztos, hogy jut is belőle és a vitás ügyek végén sok csalódással is találkozhat a jogkereső közönség. Az állami kényszerítő erő csápjai ugyanis végesek, minden jogvitában, ügyletben fokozott óvatossággal kell eljárni és a kockázatokat lépésről-lépésre értékelni.


A köztiszteletben álló egykori jogtudós Rudolf von Jehring "Küzdelem a jogért" című tanulmányának örökbecsű alapelvét szem előtt tartva nem tűrjük el a jogtalanságot és a megbízói érdek mindenekfeletti érvényesítését előtérbe helyező szemlélettel látjuk el megbízásainkat.

Mi tehát az ügyvédi munkát nem pusztán a jogalkalmazás igénybevételehez szükséges közreműködésnek tekintjük, hanem összetett jogi tanácsadásnak a konkrét ügyre és a részletesen megismert összes körülményekre és a gyakorlati tapasztalatokra tekintettel. Más honlapokon a kedves Olvasó bőséggel találhat jogszabályi információt arról, hogy egy-egy ügyben milyen lehetséges megoldásokat kínál a jog. A mi blogunkban - a teljesség igénye nélkül - évtizedes szerény tapasztalatainkat és tudásunkat osztjuk meg egy-egy olyan ügytípusban, amiben sok a csapda és buktató, habár látszólag mindennapos, kockázat nélküli, rutin ügyletekről, vitákról van szó.

Kérjük a kedves Olvasót, bocsássa meg nekünk, hogy nem konkrét jogi alapelvek és szabályok ismertetését tűzzük ki célként, ahogy írtuk, erre vannak más könnyen elérhető felületek. Abban bízunk, hogy szerény tapasztalainkat megosztva a sorok között felsejlik majd az Olvasóban a jogalkalmazás vélt (és elvárt) egyértelműsége mögött a sokértelmű valóság és végső soron ezáltal megóvjuk a jogot és az Olvasót attól, hogy a hamis ígéretek és alaptalan elvárások lerontsák a jogba és annak szolgáiba vetett - egyébként is sérülékeny - közbizalmat.


Még egyszer üdvözöljük Önt és ügye megoldásához sok sikert kívánunk. Megtisztelő kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal.


Budapest, 2020. december 27.


Egri, Kolozsvári-Kiss & Molnár Ügyvédi Társulás

Budapest
20 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Hirtelen haragból semmiképpen ne rohanjon a bíróságra keresetlevéllel a kezében! De miért is? A házasság felbomlása és felbontása csak látszólag egyszerű folyamat, a valóságban a házasság szövevényes